Community Forum

Giants editor v8.2.0 and v8.1.0 closed after a few seconds

Forum Overview >> Editor

CategoryEditor
Created27.05.2020 13:46


Nick Van Stipriaan (stippie) 27.05.2020 13:46
Hello, if I start giants editor, after a few seconds it closed. Does sombody know what this problem is?

Edit: it didn't work with v7.1.0 even

Bilbo Beutlin (BBeutlin) 30.05.2020 01:40
editor log? {USER}\AppData\Local\GIANTS Editor ...\editor_log.txt

Nick Van Stipriaan (stippie) 01.06.2020 10:02
Hello Bilbo, in the log is noting to see, the problem is the laptop


Bilbo Beutlin (BBeutlin) 01.06.2020 12:01
Sorry, but no clairvoyants here. *g*
Without further infos about your system nobody can say what's wrong.

What you could try at first step:
1. Delete in folder "{USER}\AppData\Local\GIANTS Editor 64bit ..\" the file "editor.xml" and all files in folder "shader_cache".
2. Create a shortcut for the editor and setup in shortcut properties "run: maximized". Start the GE via shortcut.
3. Try running the GE in admin mode.
4. NEVER use cloud storage (eg. OneDrive) for FS related files.

Noah Joerger (Noah123) 12.11.2020 16:47
Hallo ich habe das gleiche problem und kann mir nicht helfen kann mir jemand helfen?

Jesper Juel (jesper79) 14.11.2020 17:29
Hey Bilbo

i have try what you say but still not working.
USER}\AppData\Local\GIANTS Editor ...\editor_log.txt this i cant find

please tell what to do

Bilbo Beutlin (BBeutlin) 14.11.2020 19:46
Enter in explorer address line: "%LOCALAPPDATA%" and navigate to folder "GIANTS Editor 64bit ..".
If the file "editor_log.txt" doesn't exist, the GE doesn't even has startup and probably your system is not suitable to run it at all.

Gfgd Dgfg (gfgd_cz) 17.11.2020 18:34
I have the same problem and I don't know about it.

Charlie Oscar (E516B) 20.11.2020 11:49
1: Uninstall the specific GIANTS Editor.
2: Go to the folder "C:\Users\USERNAME\AppData\Local\" here you find the folders of the specific installed GIANTS Editor, and now you must delete it completely.
3: Go to your Programs folder and delete the folder of the specific GIANTS Editor.
4: Install the GIANTS Editor again.



Don Paul (DonPaul75) 21.11.2020 08:09
Hello, I tried all the procedures without success. The editor still exits a few seconds after startup


GIANTS Engine Runtime 8.0.0 (23100) 64bit (Build Date: Nov 16 2020)
Copyright (c) 2008-2019, GIANTS Software GmbH (giants-software.com), All Rights Reserved.
Copyright (c) 2003-2019, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
Application: GIANTS Editor 64bit 8.2.2
Main System
CPU: Intel(R) Core(TM) i9-10900X CPU @ 3.70GHz
Memory: 32446 MB
OS: Windows NT 10.0 64-bit
Physics System
Version: 5.9.5
Thread(s): 2
Audio System
Driver: SoftMixer WASAPI Stereo
Version: 2018.11
Frequency: 192000
Max. active sources: 256
Render System
Driver: OpenGL
Card Vendor: NVIDIA Corporation
Renderer: GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
Version: 4.5.0 NVIDIA 446.14
Shader Version: 4.50 NVIDIA
Max. Texture Layers: 16
GL_AMD_depth_clamp_separate not supported
Started 3 threads for threadpool 'Render threadpool'
Hardware Profile
Level: Very High (auto)
View Distance Factor: 1.300000
Shadow Quality: 2.000000 Base-Size: 2048 Filter-Size: 16 Shadow Focus Box true
Shader Quality: 3
Skip Mipmaps: 0
LOD Distance Factor: 1.300000
Terrain LOD Distance Factor: 2.000000
Terrain Normal Mapping: Yes
Foliage View Distance Factor: 1.600000
Volume Mesh Tessellation Factor: 0.750000
Tyre Tracks Segments Factor: 4.000000
Max. Number of Shadow Lights: 5
Max. Number of Lights: 512
Max. Number of Lights Per Cluster: 32
MSAA: 4
Bloom Quality: 5
SSAO Quality: 15
DOF: Enabled
Cloud Quality: 4
EnvMap Blending: Enabled
ShaderId postfx_precomputeatmdensity.cg:0
ShaderId postfx_atmospherereprojection.cg:0
ShaderId copytexture.cg:0
ShaderId postfx_computeweathersetup.cg:0
ShaderId postfx_atmosphere.cg:16
ShaderId postfx_atmosphere.cg:48
ShaderId postfx_luminancemap.cg:0
ShaderId postfx_adaptluminance.cg:0
ShaderId postfx_blur.cg:0
ShaderId postfx_blur.cg:1
ShaderId postfx_bloom.cg:0
ShaderId postfx_blur.cg:3
ShaderId postfx_initnearcoc.cg:0
ShaderId postfx_computenearcoc.cg:0
ShaderId postfx_smallblur.cg:0
ShaderId postfx_applydof.cg:1
ShaderId postfx_lutgrading.cg:10
ShaderId postfx_tonemapping.cg:10
ShaderId postfx_depthresolve.cg:0
ShaderId postfx_downscaledepth.cg:0
ShaderId postfx_sao.cg:0
ShaderId postfx_saoblur.cg:0
ShaderId postfx_saoupsample.cg:0
ShaderId compositeToDevice.cg:2
Check for updates (https://gdn.giants-software.com)

Bilbo Beutlin (BBeutlin) 21.11.2020 10:47
Did you follow the procedures described in my post above? (01.06.2020 12:01)
If that doesn't help, there's something wrong with your system setup.
Disable in system settings the complete Xbox crap.
Disable any anti-virus software (temporarily).
Disable programs which access the gfx-card directly (frame-recorder, gfx utilities like Nvidia Experience, Steam-Overlay, etc).
Keep your system clean and do not run unnecessary programs in the background.

Don Paul (DonPaul75) 23.11.2020 17:11
Hello, if the previous versions work normally and after installing the update of the new editor this does not work, then there will probably be no error in the Win. system. I think the problem can be caused by the help pop-up window when starting the program. I turned this off and the editor starts normally.

Marcel Jee (XXnitroXX) 29.11.2020 10:05
Hello

, I have the same problem trying to open GE V8 .......

But i noticed this in the logfile:

Render System
Driver: OpenGL
Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Renderer: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series
Version: 3.3.11672 Core Profile Context
Shader Version: 3.30
Error: GLSL version 4.50 or better is required. Your version is 3.30

So i think this is all about updating your drivers ( WIN10 ? ), if it is not possible insert a newer videocard or stay with version 7 ...

Bilbo Beutlin (BBeutlin) 29.11.2020 16:10
The ATI-Radeon-HD-4000-Serie does support OpenGL only upto vs. 3.3.
The mobility (notebook) versions are mostly not exchangeable (fixed soldered).


Note: Log in to post. Create a new account here.